Cilt Bakımı

Sağlıklı Bir Cilt İçin Etkili Tedaviler

Giderek artan cerrahi olmayan ürünler ve tedaviler, zamanın ve güneşe maruz kalmanın cildimiz üzerindeki negatif etkilerini azaltmayı amaçlamaktadır.

Bazı insanlar,hayatımınızın yüzümüzden okunabildiğini söylerler. Bu belki doğrudur ancak elbette böyle kalmak zorunda değil. Eğer yüzünüzde, görünümünüzde,ufak düzeltmeler yapmak istiyorsanız, örneğin: birkaç ince çizgiyi silmek, derin bir kırışıklığı yumuşatmak veya bazı lekelerden kurtulmak gibi, günümüzde bunun için pek çok yöntem bulunmaktadır.

Hissettiğiniz kadar genç görünmek isteyen, sağlıklı ve aktif bir kadınsanız, cildinize uygulamak isteyeceğiniz işlemin daha hafif ve iyileşme süresinin kısa olmasını arzu edebilirsiniz. Bu nedenle, yüz germe gibi daha uzun sürecek iyileşme zamanı gerektiren işlemlerin yerine cildinizi daha az zorlayarak, daha bakımlı, daha genç ve canlı gösterecek işlemlere yönelebilirsiniz.Yapılacak işlemler daha az riskli ve hafif olsa da, hassasiyet gerektiren ve kişiye özel belirlenmesi gereken işlemlerdir.  Bu nedenle, tedavilerinizi özenle seçmek ve cilt bakım tedavileri uygulayan klinikleri ve doktorların piyasadaki bilinirliğini ve tecrübesini kontrol etmek önemlidir.

Cilt Bakımında Kullanılan En Yaygın Tedaviler:

Bunlar; ince kırışıklıkları, yara izlerini, düzensiz pigmentasyonu ve diğer kusurları gidermek için sıklıkla kullanılan birkaç tekniktir.

Botoks: Botoks, yani botulinum toksin enjeksiyonları nispeten uygun maliyetlidir, çok az risk taşır ve iyileşme süresi gerektirmez. Yüzdeki kırışıklıkların, kaş veya boyun çizgilerinin geçici olarak düzeltilmesinde oldukça etkilidirler.

Dolgu Maddeleri: Deri altına uygulanan yumuşak doku dolgularının enjeksiyonları elmacık kemiklerini belirgin hale getirebilir, çene çizgisini belirginleştirir, akne veya cerrahi izleri azaltabilir, hacmini kaybetmiş yanaklara ve göz altlarına dolgunluğu geri kazanabilir, ince dikey çizgileri doldurabilir, dudakları yeniden şekillendirebilir ve nazolabial kıvrımları doldurabilir (Burun deliklerinin dışından ağzın köşelerine uzanan çizgiler). Hyaluronik asit ve poli-L-laktik asit gibi bazı dolgu maddeleri vücut tarafından emilir.

Kimyasal Peeling: Peelingler; kırışıklıkları, yaşlılık lekelerini, ciltteki renk değişikliğini ve yüzeysel yara izlerini tedavi etmek için kullanılır. Asit çözeltisi – genellikle glikolik, salisilik veya trikloroasetik asit – cilt hücrelerini çözerek ve epidermisin üst katmanlarını çıkararak uygulanır. Etkileri, kullanılan çözeltinin tipi ve gücü ile belirlenirken, peelingin ne kadar derinden nüfuz ettiğine bağlı olarak da değişir.

Scarlet S:Cildin 0.5 – 3.5 mm‘ye kadar derinliğine inebilen ve geçtiği bölgenin tamamına radyo-frekans enerjisi verebilen bir sistem olan SCARLET-S, cildin tüm katlarını etkilediğinden epidermis ve dermisteki problemleri tedavi etme imkanı sunar. Uygulamaya bağlı olarak cilt yüzeyinde, hücre gelişim faktörleri hareketlenir, cildin alt tabakasında, dokuların sıkılaşması için kollajen doku uyarılarak cildin sıkılaşması sağlanır.

Lazer tedavisi: Lazerler orta ila derin çizgileri ve kırışıklıkları giderebilir ve cilt tonunu, dokusunu ve sıkılığını önemli ölçüde iyileştirebilir. Lazerin farklı cilt katmanlarındaki belirli hücre türlerini hedefleme yeteneği, sivilce lekelerini, pigmentli doğum lekeleri ve damarlı görünüm gibi durumları tedavi etmeyi sağlar. Ayrıca akne çukurlarını ve diğer birçok yara izini silebilirler. Doktorunuz, hangi lazer tedavisinin sizin için en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.